3 motive pentru care o conferință la Londra e întotdeauna o alegere bună

3 motive pentru care o conferință la Londra e întotdeauna o alegere bună

Întotdeauna am fost fascinată de orașele cosmopolite, iar Londra e cu adevărat impresionantă. Am descoperit mereu alte fațete ale ei, de fiecare dată când am vizitat-o.

Ultima dată am ajuns în toamna lui 2014, la o conferință despre Gender and Nationalism, ce a avut loc la Universitatea din Middlesex. Dezbaterile din cadrul panel-urilor au fost foarte interesante, iar pe lângă profesori și cercetători a venit și un activist care a povestit despre experiența sa ca membru al unei grupări de extremă dreaptă.

Printre temele de discuție s-au numărat ultra-naționalismul, mișcările de dreapta, mișcările anti-Islam, grupări neo-naziste, rolul femeilor în societatea islamică sau femeile luptătoare din Kurdistan. O altă dezbatere a avut în vedere discursurile anti-imigraționiste și rolul migranților în societatea transnațională. M-am întors de acolo cu know-how și cu câteva idei pe care sper să le dezvolt în viitoare articole.

De ce recomand oamenilor să participe la conferințe în Londra? Dintre toate motivele o să fac un top al primelor trei:

  1. Pentru că e o experiență multi-culturală: cunoști oameni din toate colțurile lumii care au venit să vorbească despre munca lor. În plus, vezi ce înseamnă un oraș care a îmbrățisat puternic transnaționalismul.
  2. Pentru că atunci când ai un răgaz poți să te plimbi pe malul Tamisei, să dai o fugă pe la Tate Modern și să traversezi Millenium Bridge.
  3. Pentru că la finalul zilei poți să te plimbi pe Carnaby Street și să admiri beculețele suspendate în timp ce savurezi un cidru cu aromă de zmeură.

Merită într-adevăr să îmbinați toate astea pentru o experiență completă. Londra are multe de oferit, dar dacă optați pentru un amalgam de obiective turistice s-ar putea să nu rămâneți cu ceva autentic. De aceea, e important să alegeți câteva elemente către care să vă concentrați atenția. Dintre muzee, recomand British Museum, Tate Modern și Natural History Museum. Cât despre parcuri, trebuie neapărat să ajungeți în Green Park, Hyde Park sau Regent's Park. Mi-a plăcut mult și zona Kensington, cu ambasade și clădiri frumoase.

Și acum câteva poze:

 


 

Bianca este doctor în Științele Comunicării și cadru didactic asociat la SNSPA. Interesele ei de cercetare se axează pe branding național, semiotică, framing, migrație, identitate națională și analiză critică de discurs.

Postări similare

Scrie un comentariu